Hvis du og familien vil på campingtur, er der mulighed for at finde overnatning på ethvert komfortniveau. Campingpladserne er forsynet med et antal stjerner fra 1 til 5, som er et udtryk for det niveau af komfort og de faciliteter, som campingpladsen tilbyder.

1 stjerne er et udtryk for den enkleste niveau, mens 5 stjerner er et udtryk for, at her har vi at gøre med en campingplads på højeste niveau.

Godt 30 med en stjerne

Der er omkring 35 campingpladser i Danmark, som har en enkelt stjerne. Her finder du toiletter med træk og slip, mindst en bruser og stik til fars barbermaskine, og det er så det. Derudover skal der være en daglig leder, en lejrchef, som kan give råd og vejledning på pladsen. Vedkommende skal dog ikke nødvendigvis være til stede på pladsen, men kunne nås med telefonen.

På en to-stjernet plads skal der derimod være et mere omfattende tilsyn i tidsrummet fra otte morgen til otte aften i den travleste del af sæsonen, og der skal være kort over pladsen og mulighed for at finde turistmaterialer i receptionen. Der er også højere krav til bad og toilet, og der skal være legeplads m.v.

Tilsvarende stiger kravene til 3- og 4-stjernede pladser. For en 3-stjernet plads er der krav om, at man skal kunne få fat i og hurtigt kunne tilkalde lejrchef eller en assistent, og pladsen skal være afskærmet med en bom, så folk ikke bare kan køre ind på pladsen.

Der er omkring 280 pladser i Danmark, som har tre stjerner.

På de 4-stjernede pladser er der større krav til pladsernes størrelse, køkkenforhold m.v.

5 stjerner er bedst

Vælger du og familien en fem-stjernet campingplads, har I valgt blandt de bedste pladser i Europa. Der er en god håndfuld herhjemme, der hører til i denne kategori, og der er krav om blandt andet en velassorteret butik, hvor man kan få alt, hvad man har brug for, og der skal være såkaldte komfortpladser på pladsen, hvor der er ekstra god plads til naboerne.

Der skal også være flere legepladser samt familierum med gode badefaciliteter, og badeværelserne er udrustet som på et udmærket hotel med sæbe og hårtørrer. Der skal også være gode køkkenfaciliteter og adgang til rum, hvor man kan side og spise den tilberedte mad.

Divi