Camping i vore dage er langt fra 1950’erne primitive teltture med oppakningen bag på cyklen. Forfatteren til denne artikel vil sent glemme forbløffelsen, da han på en tysk motorvej overhalede en autocamper af enorme dimensioner, og hvor der bagpå var en anhænger med transportmiddel til nærmiljøet, når man ankom til campingpladsen. Det var bare ikke cykler, der var på anhængeren, nej det var en minibil, så man kunne køre rundt i tørvejr fra den faste plads på campingpladsen.

Men mange foretrækker nu stadig at campere i telt. Der er en særlig charme ved at gå til køjs i et telt og vågne tidligt til fuglenes fløjt og de tidlige morgenstråler fra solen – eller regnens trommen på teltdugen.

Teltet er også den campingform, der kræver mindst udstyr. Det vigtigste er et liggeunderlag og en sovepose, så du kan ligge bekvemt og holde varmen, også selv om temperaturen skulle falde. Hvis du vil campere om sommeren, er der ikke det store isoleringsevne for soveposens vedkommende, men skal du campere i de kolde måneder eller måske i højderne, så er det vigtigt at sørge for, at soveposen kan holde dig varm.

De fleste gode soveposer er foret med dun, og her kan du, ligesom hvis du køber en dyne til soveværelset, få mange kvaliteter – og typisk får du det, som du betaler for. Hvis du blot skal på en enkelt lille telttur, er der ingen grund til at købe den dyreste sovepose, men vil du dyrke campinglivet lidt mere intenst, kan du lige så godt købe en sovepose i bedste kvalitet fra starten.

Divi