I takt med, at klimaforandringerne sætter ind, og folk næsten får dårlig samvittighed, når de sætter sig i et fly for at flyve på en ferierejser til Sydeuropa eller det fjerne Østen, bliver det mere og mere udbredt at holde ferie inden for landets grænser.

Er man til ferie i Danmark, og har man lyst til at opleve den skønne natur, vi har, så er der rigtig mange gode muligheder for at tage på camping. Der findes mellem 250 og 300 egentlige campingpladser i Danmark, og dertil kommer en lang række mere uformelle og primitive overnatningssteder i naturen. For eksempel de såkaldte naturpladser og shelters, hvor man kan slå sig ned for natten.

Naturcampingpladserne er ret så primitive campingpladser med muligheds for at slå sit telt op, og så er der adgang til toilet og måske også en bruser. Der er altså langt til de luksuriøse campingpladser, som lejrlivet også byder på, men det betyder heldigvis også, at der er overnatningsmuligheder for enhver pengepung og for mennesker med forskellige krav til komfort, tilgængelighed og andet.

Tæt på naturen

Fælles for campingpladserne er, at de næsten alle ligger midt i naturen. Også de bynære campingpladser ligger ofte tæt på strand og skov, for hele ideen med campinglivet har fra starten været, at man ville nyde naturen og kunne opleve årets gang på nærmeste hold.

Campingpladserne byder typisk på muligheder for vandreture i naturen, fordi de som nævnt oftest ligger nær naturområder. Har man interesse for at vandre, er det derfor nærliggende at finde vandreruter, som man kunne tænke sig at gå, og så vælge en overnatning på en campingplads, som ligger i tilknytning til denne rute. Vandreruter kan man blandt andet finde på Naturstyrelsens hjemmeside, men også mange lokale vandreforeninger eller de lokale turistkontorer har hjemmesider, hvor man kan finde lokale vandreruter. det er bare om at gå på opdagelse og finde de steder, hvor man kunne tænke sig at vandre, og så finde en campingplads, hvor det vil være praktisk at overnatte.

Mange niveauer

De danske campingpladser – og pladserne rundt omkring i Europa – er forsynet med et antal stjerner, der fortæller, hvilket niveau, pladserne er på. Rangeringen går fra én til fem stjerner, hvor én stjerne er den laveste, og fem stjerner er et udtryk for det højeste niveau.

På en en-stjernet campingplads er der en række basale krav, der skal være opfyldt. Der skal være adgang til vand og toiletter, og der skal være en lejrchef, der har opsyn. På de bedste fem-stjernede campingpladser er der helt andre faciliteter i spil, og på de bedste pladser er oplevelsen som på de bedste hoteller – bortset fra, at der er friere forhold og ekstra gode udfoldelsesmuligheder for hele familien, ikke mindst børn og barnlige sjæle.

Divi