Mange forbinder campinglivet med campingvogn og fortelt, men der findes et utal af måder, man kan campere på. En af de mere moderne former for camping er overnatning i shelter.

[IMAGE=b5ZD2gfLnuh2.jpg]

I Danmark er det muligt at overnatte i det fri – fx i de skove og områder, der hører under Naturstyrelsen. Her kan du nøjes med en sovepose eller sætte en hængekøje op mellem to træer og nyde skovens ro og fred med naturen som det eneste selskab.

Der er dog regler, som skal overholdes, hvis man vil benytte sig af den såkaldte “fri teltning”. Eksempelvis er det kun tilladt at tage en overnatning ad gangen samme sted og maksimalt slå to telte op på samme sted. Bruger man en ferie på at rejse rundt i et område af landet – eksempelvis på vandretur – giver denne ferieform gode muligheder for at opleve nye steder, og det betyder også at børnene aldrig kommer til at kede sig det samme sted ret længe.

Du finder alle reglerne for “fri teltning” på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan se et kort over de steder, hvor det er tilladt at campere uden at få tilladelse i forvejen.

Der findes også efterhånden rigtig mange shelterpladser i Danmark. Naturstyrelsen har anlagt shelterpladser over hele landet i særlige naturskønne områder, hvor man – som navnet shelter antyder – kan tage familien med og få ly for natten – eller regnvejret. Det er en simpel måde at campere på, så derfor stiller det store krav til påklædningen. Og når man nu er ude i naturen, er det oplagt at løbe eller træne i den friske luft, og her kan man med fordel finde træningstøjet hos Gorilla sports, som har et stort udvalg af al slags træningstøj.

Herudover findes der også mulighed for at campere på de såkaldte små lejrpladser, som der findes hundredvis af over hele landet. Her må man højst overnatte to natter i træk, ligesom det heller ikke er muligt at køre i bil helt hen til lejrpladsen.

Er man en stor gruppe som fx en forening, institution eller sportsklub, skal man kigger nærmere på det store udvalg af store lejrpladser. Disse steder skal bookes på forhånd.

Kano- og kajakroning er blevet meget populært – både ved kysten og på de mange danske åer og søer. Er man kano- og kajakroer findes der efterhånden også en del muligheder for at finde et sted at overnatte i umiddelbar nærhed af ruterne på vandet. Naturstyrelsen har i de senere år gjort en indsats for også at skabe overnatningsmuligheder for det padlende og roende folkefærd.

Danmark er måske nok et lille land, men trænger man til en pause fra det pulserende byliv og vil man en tur ud i det fri og mærke stilheden sammen med familien eller vennerne, er der masser af muligheder.

Divi