Har du en campingvogn med moderne udstyr, er madlavningen sjældent et problem. De fleste vogne er udstyret med gasblus, vask og i nogle tilfælde endda opvaskemaskine, så man kan altid komme til at lave mad og få opvasken fjernet bagefter.

Mange campingpladser tilbyder også køkkenfaciliteter, og hvis campingpladsen har et vist niveau, nemlig fra tre stjerner og op, så skal der være et køkken, som gæsterne kan bruge.

Mange foretrækker nu imidlertid at have deres eget udstyr, og hvad enten man er i telt eller i campingvogn, så er tiden nok løbet lidt fra den enkle primus, hvor man blot havde et enkelt lille blus til rådighed. De fleste vil godt kunne lave lidt mere avanceret mad, også på campingturen, og derfor er det en god idé at anskaffe sig et campingkomfur, så man kan lave mad foran teltet eller i forteltet på campingvognen.

Hvis man har lejet en campinghytte, vil der næsten altid være et komfur til rådighed, så man ikke selv skal have noget kogeudstyr med.

Gasdrevet komfur

De fleste campingkomfurer kører på gas, så er man ikke vant til at koge på gasblus, skal man lige vænne sig til den hurtige effekt, som det har. Gasblusset er varmt med det samme, så hold øje med pander og gryder, hvis du ikke er vant til gaskomfur hjemme i køkkenet.

Campingkomfurer findes i mange størrelser og prisklasser og i forskelligt udstyrsniveau. De største er tæt på at være ligesom de store komfurer, vi har hjemme i vores huse og lejligheder, men de mest almindelige er små komfurer med et par gasblus. Det kan også fint dække de fleste behov, man har på en campingtur, hvor det jo ikke gør så meget, at maden er lidt mere enkel end den måske er derhjemme.

Nogle modeller har også en ovn indbygget, så du er tæt på at have de faciliteter, som du har derhjemme.

Grill til turen

For mange er campinglivet også lig med grillhygge, og derfor er en grill også et udstyr, som det kan være værd at overveje at have med på campingferien. Grill fås også i mange størrelser og med meget forskelligt udstyr. De mest enkle er de små engangsgrill, som leveres med kul og hele molevitten, så du bare skal tænde op og vente på, at kullene gløder, så pølser og koteletter kan komme på. De kan være finde i mange tilfælde.

Er du til lidt mere avanceret grillmad, så kan du også få rejseudgaver af gasgrill eller grill til træpiller eller kul, som er gode at arbejde på, og som samtidig er håndterbare. Den klassiske kuglegrill er også fin at have med og fås til både gas og kul og i størrelser, der kan tilpasses jeres muligheder.

Divi