Mange campingfolk er naturmennesker, som også kan lide at holde hund, som er deres faste partner på traveture i naturen. Derfor er det relevant for mange campister, om de kan have deres hund med på campingferien – og svaret er, at det kan de sagtens.

Hvis man gerne vil have sin hund med på camping, er det vigtigt, at man finder en hundevenlig campingplads, hvor hverken lejrchefen eller medcampisterne bliver stødt på manchetterne over, at der en eller flere hunde med.

For de fleste vil det være nemmest at have hunden med, hvis man camperer i campingvogn eller har lejet en hytte på campingpladsen, men hvis hunden er velopdragen og vant til at klare forskellige situationer, kan man også nemt have menneskets bedste ven med på en telttur. Det er bare vigtigt, at den er rolig og ikke farer op, hver gang den hører en lyd uden for teltet, for lyde trænger naturligt nok nemmere gennem en teltdug, end de gør gennem en hytte væg eller væggen på en campingvogn.

Hvis man har mulighed for det, vil det være en fordel at vælge en campingplads, som ligger tæt på naturen eller på en hundeskov, hvor man kan lufte sin hund frit. Hvis det ikke er tilfældet, er det vigtigt, at man sørger for altid at have hundeposer med, så man kan fjerne hundens efterladenskaber fra stier og grønne arealer på campingpladsen. Hvis man tager lidt hensyn til andre og viser sig som en ansvarlig hundeejer, er der slet ingen problemer i at have sin hund med på campingferie. Tværtimod er camping en rigtig dejlig ferieform også for hunden, fordi man er tæt på naturen, og der er en masse af snuse efter for en nysgerrig hundesnude.

Divi