Hvis man er dreven campist, så har man også prøvet at campere, mens vejret ikke arter sig fra sin bedste side. Det er sin sag at holde campisthumøret højt, hvis regnen siler ned, blæsten rusker i teltdugen og man ikke ved, om man om et øjeblik må ud at fæstne bardunerne og holde teltet på jorden, så det ikke flyver væk.

Helt så dramatisk behøver det jo ikke at være – men uanset hvad, så er det en god idé at sørge for at have ting og sager med, så en kedelig regnvejrsdag kan blive til en hyggedag, også selv om man er på ferie i campingvogn eller telt.

Det er en god idé at have en lille forsyning med at brætspil, kort og andet, som man kan hygge sig med i fællesskab. Selv om de fleste i dag bruger en masse tid på deres smartphone og tablet, hvor der en masse sjove apps at få, som man kan underholde sig med, så er det nu alligevel en god idé at sørge for nogle spil, som hele familien kan hygge sig ved. Ferie og fridage skulle jo netop gerne være lig med fællesskab og hygge og ikke bare med, at vi gør det samme, som vi gør derhjemme – så husk at lege og spille sammen.

Gode campingspil er for eksempel Matador, som man kan få mange timer til at gå med, eller huskespil af forskellig slags. Nogle kan også godt lige strategispil, som de måske kender fra computeren, men som også kan spilles som brætspil, så dem kan man også tage med.

Selv om de fleste campingpladser i dag byder på godt netværk, så er det ikke alle steder, at der er lige god forbindelse til internettet, så det er også en god grund til at tage mere traditionelle spil med, der kan spilles uden adgang til internettet.

Er vejret godt, er kroketspil på plænen en hyggelig aktivitet for hele familien, og det er sjovt at øve sig på de gamle spil, som næsten altid viser sig også at have appel til de yngste, også i nutidens digitaliserede familier.

Vil I uden for pladsen, er der sikkert også en lokal biograf i nærmeste by, og at besøge en fremmed biograf en regnvejrsdag er altid en god hyggeting, og de fleste viser gode familiefilm i ferietiden.

Divi