Selv om du camperer i campingvogn, og du derfor har adgang til en masse basisudstyr, som en campingvogn er født med, er der stadig en hel del ekstra ting, som det kan være en god idé at have med ved siden af. Så risikerer du ikke at stå en mørk aften og ikke kunne få campingvognen parkeret ordentligt, ligesom du ikke kommer i knibe, hvis der af en eller anden grund skulle være noget i vejen med strømforsyning eller andet.

Måske har du tingene liggende permanent i campingvognen, men tjek alligevel efter, før I kører, om der er, hvad I skal bruge med hensyn til soveudstyr: Har I nok hovedpuder, dyner, sengetøj? Eller ekstra tæpper, hvis nætterne er kølige, så der kan være grund til lidt ekstra at varme sig med?

Det er også en god idé at have en lille værktøjskasse med, så man ikke er på spanden, hvis der er noget, der går i stykker. Nogle gange kan det kræve en lille tang eller andet værktøj, hvis en fastgroet pære skal skiftes, og så er det træls, hvis man ikke har noget med hjemmefra. Husk at sådan noget altid skal gøres på tidspunkter, hvor lejrchefen er gået i seng eller receptionen lukket!

Det er også godt at have et elkabel og forlængerledning med, at du kan sammenligne priser på nettet og finde det mest fordelagtige køb, så du ikke kommer til at betale unødvendigt meget.

Når campingvognen skal på plads på campingpladsen, kræver det også noget udstyr. Hav ekstra opkørselskiler og bremsekilder med, og sørg for, at du har udstyr med, der kan sørge for, at du kan bruge vognens gasdrevne udstyr, uanset hvilket land, I camperer i. Det kan være udstyr som en gasomkobling, kugletryksmåler m.v. Selv om der er meget, som efterhånden er standard, er der specielt når det gælder ting som gas, strømstik og lignende, stadig mange forskellige måder at udforme dem på. Det varierer fra land til land, men du kan gardere dig med at have forskelligt koblingsgrej med.

Selv om du er en dreven campist, er der gode grunde til at have nogle gode checklister, så I er sikre på at huske det hele. Gå campingvognen igennem fra fortelt til indbygget toilet og noter ned, hvad der er relevant at have med, for at hvert enkelt område i vognen fungerer optimalt. Så skal I kun købe ekstra småting, som I måtte løbe tør for på turen, og campingturen kan forløbe trygt og behageligt.

Divi