Mangt en campist er blevet generet af summende og stikkende myg. Hvad enten man har myg sværmende omkring sig, når man er kommet til køjs i soveposen eller bliver stukket, mens man sidder omkring lejrbålet, så det er lige irriterende.

Det er derfor en god idé at gardere sig, så man kan holde myggene på afstand på campingturen. Og der er mange muligheder fra folkelige råd til mere videnskabeligt dokumenterede midler.

Det mest effektive middel mod myg er en

myggedræber, og de fås både til strøm fra lysnettet, batteri, bilbatteri og til gas. De varierer meget prismæssigt, og generelt skal der være tale om en ret så markant myggeplage, før det kan svare sig at begynde at investere i en myggedræber. Myggedræberen tiltrækker myggene med lys, og myggene dræbes så, når de rører ved det metalgitter, der er monteret på myggedræberen.

I de fleste tilfælde kan man fint klare sig med myggespray eller myggestift, som kan være ganske effektive, og de fås i håndkøb både hos Matas, på apoteket og i sportsforretninger, der handler med outdoor udstyr.

Myggelys er også en mulighed. Om ikke andet er de hyggelige at se på. En overskåret appelsin hvori der er stukke nelliker, siges også at skræmme myggene væk.

Divi