Campingliv er liv i pagt med naturen. De fleste campingpladser ligger nær ved natur – typisk skov og strand, og de fleste søger netop campinglivet, fordi de holder af at være tættere på naturen, end de måske er til hverdag.

En særlig form for campingliv er det, som man finder på de såkaldte naturpladser, hvor der ikke er ret mange faciliteter, men hvor man til gengæld bor meget billigt og typisk lige midt i naturen. For eksempel ligger der en sådan naturplads tæt på den lille landsby Lebøl på Als, og det er typisk en plads, der bliver brugt af folk, der vandrer på Gendarmstien, der er en gammel grænsevogtersti. Den går fra Skovby på Als helt ned til grænsen ved Kruså, og typisk for stien er, at den går tæt ved vandet og gennem meget smukke naturområder.

Vælger man at benytte den – eller en anden naturplads – som ligger ved stien, får man mulighed for at slå sit telt op, og man kan søge ly i grundejerens lysthus og benytte det enkle toilet og bruseren i udhuset. Og det er så det. Hvis man er heldig, får man sig en god snak med de søde mennesker i lokalområdet, og dermed har man fået et indblik i et campingliv, som er lidt anderledes end de flotte stjernepladser, som også findes rundt omkring i landet.

Vælger man et ophold på en naturplads, vågner man i sit telt til en morgen uden kørende trafik, ingen skrig og skrål fra legende børn og alt muligt andet, der kan forstyrre. I stedet får man fred, ro og uforstyrrethed, og det er netop det, som folk, der søger en naturteltplads, søger.

Divi