Vintercamping er et særligt fænomen, som en del mennesker dyrker. Det dækker både over, at man har sin campingvogn stående fast på en plads hele vinterhalvåret, men også om, at man besøger pladser om vinteren og nyder det særlige liv, som der er på en vinteråben campingplads.

Det er selvsagt mest folk med campingvogn, som dyrker campinglivet om vinteren. Det kræver noget af din vogn, hvis du vil dyrke vintercamping, men ellers er der ikke krav om særligt udstyr. Campingvognen skal være vinterisoleret, så den kan holde vinterkulden ude, men når den kan det, kan du leve et helt almindeligt campingliv inden døre – og så nyde den særlige stemning, der er over naturen og omgivelserne i vintertiden. Og du er tæt på udelivet, hvilket går, at du kan nyde det i særlig grad.

Hvis man er på en vinteråben campingplads, er der som regel en særlig flok at naturglade mennesker, som finder vej med deres campingvogne. Der kommer et særligt fællesskab mellem vintercampisterne, og man nyder ofte formiddagskaffen sammen, eller spiser sammen nogle dage om ugen. Nogle har mulighed for at være i campingvognene hele tiden, fordi de er pensionister eller på anden måde uden for arbejdslivet, mens andre må nøjes med at vintercampere i weekender og ferier.

Divi