En særlig campingoplevelse er at tage på ø-hop fra ø til ø, eksempelvis i det sydfynske øhav eller mellem øerne i Smålandsfarvandet ved Lolland og Falster.

Begge steder er der en uendelig smuk natur, og der er masser at se på, hvis man er til små idylliske landsbyer og vandreture i naturen. Campingforholdene varierer, og på nogle øer må man nøjes med mere primitive natur-lejrpladser og shelters, mens der er andre steder er flerstjernede campingpladser.

Især de mindre øer indbyder til ro og fred og vandreture – og måske driverliv ved stranden – mens der er flere oplevelser på de lidt større øer som eksempelvis Ærø, hvor både den gamle søfartsby Marstal og hovedbyen Ærøskøbing byder på idylliske bymidter med små, smukt istandsatte huse og hyggelige butikker og restauranter.

Hvis man er sejler, kan man med fordel kombinere sejlerlivet med nogle dages ophold på en eller flere af øerne, og der kan være mange fordele ved at vælge at bo på en campingplads i stedet for alene at opholde sig på sin båd. Man møder flere nye mennesker, og der kan være anderledes hygge om lejrbålet sammen med andre familier og deres børn end ved alene at være på sin båd.

Divi