Som så meget andet i turistlivet begyndte camping som et fænomen blandt overklassen. Det var nemlig dem, der havde tid til at holde fri – og at overnatte lidt primitivt var en måde at vide sit overskud på. I dag er camping en fornøjelse for alle, og man kan campere både primitivt og meget luksuriøst alt efter, hvad man har lyst til.

I 1926 blev lejrlivet i Danmark sat lidt i system, da den blev dannet en organisation, der var en slags forløber for Dansk Camping Union, som er en interesseorganisation for campister.

I dag opererer man med mange forskellige typer camping. Camping ses som en modsætning til for eksempel spejdernes lejrliv. For spejderne er der tale om at dyrke en fritidsinteresse, mens det for campisterne handler om at holde ferie, og camping er for dem en del af ferielivet.

En af campingtyperne er det, man kalder social camping. Det er en campingform, hvor man samles med andre campister, der dyrker det samme som en selv – eksempelvis en bestemt type campingvogn (lige nu er de små retrovogne f.eks. meget populære), et bestemt naturområde eller lignende. Lidt i familie med denne form for camping eller reenactmentcamping. Det er en form for camping, hvor man dyrker en bestemt historisk periode og måske de former for udstyr, der hørte til her. Så har du interesse for nybyggerlivet på dem amerikanske prærie, kan du sagtens finde nogle, der ligesom du kan lide at campere sådan, som nybyggerne gjorde.

Adventurecamping knytter sig til former for løb – for eksempel ekstremløb, hvor campisterne overnatter så primitivt g enkelt som muligt. I den boldgade hører også overlevelsescamping hjemme, hvor det handler om at kunne overleve i det fri med ingen eller få hjælpemidler, mens man camperer. Det er livet i vildmarken omsat til campinglivet, og stadig flere dyrker denne form for camping – ikke mindst efter at der har været tv-udsendelser med det tema.

Lige meget hvilken form for camping, du ynder, kan du altid finde nogen at dyrke campinglivet sammen med.

Divi