Camping er for mange en særlig livsform, og sådan har det været i mere end hundrede år. De første campister begyndte at drage afsted med telt og ransel i 1800-tallet, da det blev muligt for stadig flere at blive turister, fordi de fik mere fritid, end det havde været muligt at få i årtierne forinden.

[IMAGE=eYv3NtcJujMi.jpg]

Camping var også et udslag af tidens romantik, hvor menneskene dyrkede naturen og dens eget liv ved selv at blive en del af dens cyklus. Og man kommer jo ikke tættere på naturen end ved at overnatte ude i den i et telt med kun et stykke sejldug mellem en selv og de uendelige vidder.

[IMAGE=eXuce5cKoaAV.jpg]

I dag er campinglivet en hobby for mange. Nogle foretrækker at drage rundt med en autocamper. Måske kombinerer de campinglivet med en rejseblog og har finansieret deres udstyr ved hjælp af et større eller mindre erhvervslån, eller også er de blot glade turister, som kun søger oplevelser for deres egen skyld.

Campinglivet har mange udtryk

Campinglivet har i det hele taget mange udtryk, og det kendetegner vores tid, at vi kan vælge den form for campingliv, som vi synes om – rige mennesker hiker med et primitivt telt på ryggen, og jævne folk bruger hele deres opsparing på campingudstyr i luksusklassen. Pointen er, at vi kan gøre, hvad vi vil, og ingen ser skævt til os af den grund.

For mange er camping et spørgsmål om at have en campingvogn stående på en fastliggerplads. Her bliver campinglivet næsten til sommerhusagtigt liv, og man får faste naboer, som man begynder at blive venner med og ses med også på andre tider af året end dem, hvor man lige opholder sig på campingpladsen. På den måde bliver campinglivet noget andet end det, som det var fra starten, hvor det handlede om at være mobile på ferien og have boligen med på ryggen, så at sige.

I Danmark er der plads til at slags campister. Vi har plads til fastliggere, som også ofte dyrker campinglivet om vinteren,og vi har plads til dem, der har teltet med på vandre- eller cykelturen. Vi ser også masser af autocampere – men her er det stadig sådan, at en stor del kommer fra udlandet med tyskere, hollændere eller franskmænd bag rattet. Autocampertraditionen er endnu ikke så udbredt herhjemme, som den er i udlandet, men til gengæld elsker vi campingvognen, som vi triller Europa tyndt med, spændt bag på de biler, der er blevet stadig kraftigere de seneste årtier, så bakkerne ved Kassel ikke længere er et problem, selv om man et ordentligt mobilt hjem på slæb.

Camping er en livsform for stadig flere, og den særlige livsstil er udbredt i alle samfundslag. Nyd campinglivet og prøv dig frem med forskellige former, så du finder ud af, hvilken form for camping, der passer bedst til dig og din familie.

Divi